zaterdag 24 augustus 2013

Troostluciferdoosje

.Op Twitter las ik regelmatig iets over een #luciferdoosjeswap. Ik had mezelf alleen (met wat lichte dwang van Philip ;)) een swap verbod opgelegd. Nu was het alleen zo dat een paar mensen bij de tweede #luciferdoosjeswap niks hadden gekregen. Mariska vroeg wie er iets zou willen maken, en ik kon het niet laten te reageren ;) Ik mocht voor @frutselke een troostdoosje maken :)
Ik begon met het maken van het doosje. Hierna maakte ik als eerste een kleine slinger van papier uit mijn Franse wegenatlas en karton van verfstalen van de Gamma. Daarna ging ik het doosje wat versieren. Ik knipte een taartrondje in tweeën en gebruikte de ene helft in het doosje, de andere helft op het doosje. Verder versierde ik de buitenkant met muziekpapier en een stempel. Ik pimpte 2 kleine wasknijpertjes met masking tape en 2 met knoopjes. Ik maakte 3 labels en stempelde op elke label iets anders :) Als laatste naaide ik een knoop aan het bakje zodat deze makkelijk open te maken is. Alles in het doosje en klaar is Clara :) Ik pakte het doosje in, schreef een kaartje, stopte alles in een zelfgemaakte envelop en stuurde 'm op. Gelukkig was @frutselke blij verrast :)

De slinger :)


De binnenkant van het doosje.


Het doosje met de slinger en de gepimpte knijpertjes erin.


De bestempelde labels.


De buitenkant, en voorkant, van het doosje.


De achterkant.


Een open doosje.


De onderkant met de stempel (die ik kreeg van @sibbeldientje)


Een strik erom :)


De kaart en het ingepakte doosje.


De zelfgemaakte envelop.


Het was erg leuk om hier mee bezig te zijn! Zeker iets om vaker te doen :)















Tessa deken update

De Tessa deken ligt al een tijdje onaangeroerd op tafel. Ik was eerst druk met een troostluciferdoosje. Daarna met de #luciferdoosjeswap3 en ik ben ook druk aan het haken voor Tessa en Isolde. :)
De deken telt nu 42 granny's en zal uiteindelijk wel groter worden. Ik weet alleen nog niet wanneer ;)