woensdag 22 augustus 2012

Vouwgordijnen

Gisteren mocht ik, bepakt en bezakt, op visite bij @sibbeldientje. Niet (alleen) omdat het ons leuk leek om elkaar te ontmoeten, maar om vouwgordijnen voor onze babykamer te maken. @sibbeldientje ken ik via Twitter, en zij is zo ontzettend creatief! Zij wilde mij wel helpen met het maken van 2 vouwgordijnen. De stof (Jip & Janneke) had ik al jaren, ooit via Marktplaats op de kop getikt. Verder afgelopen zaterdag de benodigdheden (baleinen e.d.) gekocht.
Met de stof, 1 balein, m'n haakspullen en wat leuke dingetjes voor @sibbeldientje zat ik om 9.05 uur in de trein. Om 10.34 arriveerde ik op de plaats van bestemming, een NS station ergens in NL :) Daar was @sibbeldientje al met haar dochter E om mij op te halen. Eenmaal bij haar thuis hebben we eerst iets gedronken voor we (lees @sibbeldientje ;)) aan de slag gingen. Eerst werd de stof bekeken, daarna knipten we de zomen eraf en maakten de lappen op breedte (hier heb ik mee geholpen). @sibbeldientje lockte de lappen af. Hierna werden de zomen omgespeld (ook hier heb ik bij geholpen) en genaaid waarna ook het klittenband bevestigd werd. Na de lunch begon het echte werk! Er moest gerekend en gepuzzeld worden. Na dat rekenen en puzzelen werden de tunnels voor de baleinen afgespeld (ook hier hielp ik mee) en nam @sibbeldientje wederom plaats achter haar naaimachine. Binnen no time was het eerste gordijn klaar! Het tweede gordijn volgde net zo vlot! Hierna naaiden we (jaja, ik hielp alweer ;)) de oogjes voor het koord aan de gordijnen. En toen waren we klaar! Nou... Bijna klaar. Ik wilde namelijk perse een 'Creadientje' (aka @sibbeldientje) stempel op de gordijnen. Ik werd voor gek verklaard maar bleef heerlijk eigenwijs ;D Nu pronkt er dus op beide gordijnen een blauwe afdruk!
Na een voedzaam diner werd ik door @sibbeldientje, haar dochter en man weer op de trein gezet.
Lieve @sibbeldientje, onwijs bedankt voor het maken van de vouwgordijnen, de gastvrijheid en de gezelligheid!! Ik heb genoten!

4 opmerkingen:

  1. ohh wat gaaf :D en subtiele J&J, en die stempel is wel heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk uit die prints op de vouwgordijnen leuk voor een kinderkamer!
    Wij zelf hebben in elke kamer vouwgordijnen en dan is dit zeker een leuk idee

    BeantwoordenVerwijderen