zondag 27 juli 2014

Vakantieproject 3!

Vandaag maakte ik project 3: een (proef)jurk voor mijn meisje. Na maandagavond lang rondkijken op Pinterest (kort kijken lukt me nooit...) vond ik een tutorial (mylittleboyblue.com/?p=949) die mij wel te doen leek: een 'Pillowcase dress'. Ik gebruikte een oude kussensloop en ging aan de slag toen Sophie in bed lag.
Je begint natuurlijk met het uittekenen van het patroon.


Ooit kocht ik al eens zo'n stift waarmee je op textiel kunt schrijven en die je naderhand niet meer ziet (bedankt @marienaailes!!).
Hierna heb ik de delen uitgeknipt en de armsgaten afgetekend en weggeknipt. Het vouwen van die armsgaten was wel een ding... Gelukkig stond er een waarschuwing voor in de tutorial met ook de mededeling dat niet perfect ook goed is :-) Ik ben best trots op m'n armsgaten!


Hierna moest ik aan de bovenkant een tunnel vouwen en vastnaaien. Helaas ben ik vergeten hier foto's van te maken.
Het 'lint' is op goed geluk genaaid van een reststuk. Mag best bij een proefjurk, toch? Toen mijn model wakker werd moest ik dat lint nog door de tunnels halen. En toen was de jurk af! In 1 middag! Ik heb het laatste stuk van de tutorial niet gedaan, ik vind de jurk zonder extra 'zoom' ook prima!
Madam wilde maar wat graag haar nieuwe jurk passen :-D 


De jurk past nog niet echt, maar ik vind'm voor een eerste kledingstuk lang niet slecht! Er gaan vast meer jurken volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten