woensdag 18 september 2013

Kraamcadeau voor mijn baby neefje

Begin maart vertelden mijn broer(tje) en zijn toen nog verloofde, inmiddels vrouw, dat ze halverwege september gezinsuitbreiding verwachten. Na de 20 weken echo blijkt alles goed te zijn, èn dat het een jongetje is! Mijn broer heeft een Teigetje op de muur van de babykamer geschilderd en daardoor leek het mij leuk om een Teigetje deken te haken als kraamcadeau. Maar ja... Hoe doe je dat? Ik ben begonnen met zoeken naar Teigetje plaatjes op Pinterest. Al gauw vind ik een leuke foto van het hoofd van Teigetje. Het is een magneet gemaakt van strijkkralen. Ik heb voor elke kraal een granny van 3 toeren gehaakt en ben eigenlijk best apetrots op het resultaat!
4 juni heb ik het garen voor de deken besteld, 7 juni had ik het binnen en ben ik begonnen! Ik haakte in 3 weken 196 vierkantjes( 14 x 14)... Op sommige avonden haakte ik een hele rij van 14 vierkantjes,soms een halve rij en er waren ook avonden dat ik 21 vierkantjes haakte... Ik had gekozen voor Lily Sugar'n Cream. Ik gebruikte oranje, rose, zwart, blauw en wit. Blauw gebruikte ik om de deken vierkant te maken. Het garen haakte in eerste instantie best prettig, tot ik veel wit moest gebruiken. Dat garen was heel stug :( Toen ik veel met wit moest haken was het ook nog eens warm waardoor het haken nog rottiger werd... Dat is ook de reden dat ik de deken uiteindelijk pas 4 augustus afgemaakt heb. Ik zag zo op tegen de rand haken... Voor mijn volgende grote project kies ik weer veilig Drops Paris ;)  (dat deed ik dus niet... ;-) )

Vandaag, 18 september 2013 is mijn neefje geboren! En ik mocht hem meteen bewonderen vanavond :-) De deken is gegeven en goedgekeurd! :D <3

Hieronder een fotoverslag. De foto's zijn steeds gemaakt met mijn iPhone en dus niet van de meest geweldige kwaliteit.

Het begin :) de eerste 2 rijen zijn gehaakt!


En dat zijn er 3 :)


En nu alweer 6! Het wordt ook duidelijk wat het voor moet stellen :)


En 8 rijen! Over de helft :)


10 rijen af, nog 4 te gaan.


12 rijen alweer :)


13 rijen af, alleen de laatste rij nog!


En Teigetje is af!! <3 Ik vind 'm geweldig! Nu de rand nog...


Het begin is er; 2 toeren blauw.


Op de heetste dag sinds weet-ik-veel (2 augustus 2013) haakte ik toer nummer 3 en vond ik dat ik klaar was. Helaas vonden 2 lieve Twittervriendinnen (@Sibbeldientje en @CraftySaskia) dat niet... (En ik was het daar wel mee eens toen het koeler werd ;) )


Experimenteren: is het leuk en mooi om de vijfde (van 6) toer oranje te m(h)aken?
Ik vond/vind van wel!  


En toen was mijn bol op, 36 stokjes en een paar lossen voor het einde... :( Gelukkig had ik nog wat restjes en kon ik toch de deken afmaken :D


En daar issie dan! <3 Mijn trots! Ik vind het stiekem wel een beetje jammer dat ik 'm niet zelf mag houden... ;) Hij is ongeveer 1.30 x 1.30 geworden en er zitten ongeveer 17 bollen garen in, tig uren en megaveel liefde! <3<3 Ik hoop dat mijn neefje er lang plezier van mag hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten